Nieuws


30 jaar ontwijkingstechnieken in malware

‘Hackers verbergen dreigingen actief’

AV-bedrijven zijn wel gewend om terug te blikken. Op het afgelopen kwartaal, jaar, desnoods op de afgelopen twee jaar. McAfee maakt het in zijn Labs Threats Report juni 2017 wel heel erg bont door terug te blikken op ‘dertig jaar ontwijkingstechnieken in malware’.

Malware-ontwikkelaars zochten vanaf de jaren ’80 van de vorige eeuw naar manieren om beveiligingsoplossingen te omzeilen. In eerste instantie verdedigde malware zich door een deel van de eigen code te versleutelen, waardoor de malware niet ingezien kon worden door beveiligingsexperts. Inmiddels zijn er honderden, zo niet duizenden anti-security-, anti-sandbox- en anti-analist-technieken die door hackers en malware-auteurs worden gebruikt en die veelal kant-en-klaar op het dark web te koop zijn.

Dit rapport maakt duidelijk dat hackers zich steeds meer bezig houden met het verbergen van complexe dreigingen die enterprise-omgevingen voor langere perioden aanvallen”, zegt Vincent Weafer, vicepresident McAfee Labs. “Er worden ook totaal nieuwe aanvalsmethoden ontwikkeld, zoals verschuilmethoden die zich specifiek richten op beveiligingstechnieken die gebaseerd zijn op machinaal leren.”

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht