Achtergrondartikel


3 vragen aan… Rickey Gevers

‘Hacken kernreactor is een realistisch scenario’

Cybersecurity is een sector die constant verandert door cybercriminelen die altijd bezig zijn om nieuwe soorten malware te ontwikkelen. Rickey Gevers, Cyber Security Expert en tevens Chief Intelligence Officer bij RedSocks, een bedrijf dat zich specialiseert in het detecteren van malware, legt uit waar hij wakker van ligt en hoe hij de cybersecuritysector over tien jaar ziet.

Waar ligt je wakker van?
“Wakker lig ik niet snel, maar wat mij ernstig zorgen baart, is de actuele ‘cybersecuritystatus’ van alle momenteel aan het internet gekoppelde apparaten. Ik weet namelijk dat het mogelijk is, zeker voor een geheime dienst, om een land op zijn knieën te brengen via de digitale weg. Als je een goed team opbouwt, is het mogelijk om energiebedrijven, ziekenhuizen, banken en zelfs kerncentrales lam te leggen. Slechts enkele sectoren binnen onze zo genaamde 'kritieke infrastructuur' hebben de zaken, naar mijn idee, goed op orde. Onze drinkwatervoorzieningen maar ook onze gas- en oliebedrijven hebben alles mijns inziens redelijk op de rit, maar over de andere sectoren maak ik me ernstig zorgen. Dit zijn met name sectoren waar concurrentie en bezuinigingen een belangrijke rol spelen of waar cybersecurity nog nooit echt aandacht heeft gehad.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht