Column


Een jaar lang lekken melden, aflevering 4

Going global

Verslag doen van iemand die een jaar lang 15 uur per dag beveiligingslekken zoekt en meldt, is soms net als een interview doen met een iemand die continu marathons loopt. Je wilt zoveel mogelijk te weten komen, maar hem ook niet te lang ophouden. Het was daarom extra bijzonder om 0xDUDE van de GDI Foundation naar Budapest te volgen en hem daar te zien vertellen hoe belangrijk responsible disclosure is.

Door Chris van ’t Hof

We hebben het hier over het Global Forum on Cyber Expertise van 23 maart 2016. Nederland was als GFCE secretariaat en voorzitter van de EU, ruim vertegenwoordigd. Naast Europeanen waren er ook enkele Amerikanen en Aziaten. In totaal ongeveer honderd deelnemers, met name CERT’s en CISO’s van overheden en grote bedrijven. Zelf gaf ik ook een presentatie, over de Engelstalige versie van mijn boek: “Helpful Hackers. How the Dutch do Responsible Disclosure”. Net als het boek eindigde ik de presentatie met het bijzondere verhaal over 0xDUDE.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht