Achtergrondartikel


Amit Yoran, President van RSA:

‘Geloof niet dat je veilig bent’

Een belangrijk onderwerp tijdens de RSA Conference die eerder dit jaar plaatsvond in San Francisco was ‘behavior analytics’. “Behavior analytics opent nieuwe mogelijkheden als het gaat om detectie en preventie”, zo stelt Amit Yoran, President van RSA, als we hem na het evenement spreken via Skype. “Maar behavior analytics is niet de ‘silver bullit’ die ons gaat redden.”

De RSA Conference die van 29 februari tot 4 maart plaatsvond in San Francisco was voor Amit Yoran zijn tweede als President van RSA, de beveiligingsdivisie van EMC. Tijdens zijn eerste editie in 2015 wist hij al direct de aandacht op zich te vestigen met enkele ferme uitspraken. Zo zouden we nu leven in de ‘Middeleeuwen van security’, en zou de security-industrie hebben gefaald om organisaties adequaat te beschermen.

Een jaar later is Yoran niet echt van mening veranderd. “De securitymarkt is behoorlijk uit balans”, zo vertelt hij tijdens het interview met SecurityVandaag. “Organisaties investeren miljoenen in Next-Generation Firewalls, geavanceerde Intrusion Detection Systemen, malware-sandboxing en andere ‘nieuwste en beste’ securitymaatregelen. En toch worden diezelfde organisaties regelmatig gecompromitteerd en treffen ze zichzelf na een inbraak aan in de nieuwskoppen.”

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht