Nieuws


Onderzoek onder IT-beslissers multinationals:

‘Geen antwoord op omkoping en chantage medewerkers’

94 procent van de IT-beslissers van multinationals weet dat criminele ondernemers hun medewerkers chanteren of omkopen om toegang te krijgen tot hun organisaties. Ruwweg de helft heeft echter geen strategie om dit te voorkomen. Dit blijkt uit een rapport van BT en KPMG getiteld ‘Taking the Offensive – Working together to disrupt digital crime’.

Het rapport wijst ook uit dat 97 procent van de respondenten te maken heeft gehad met een cyberaanval, waarvan meer dan de helft aangeeft dat dit de afgelopen twee jaar is toegenomen. Het overgrote deel van de bedrijven voelt zich bij het reageren op aanvallen beperkt door regels, beschikbare middelen en de afhankelijkheid van derde partijen. Slechts een vijfde van de IT-beslissers binnen grote multinationals is overtuigd dat de onderneming volledig beschermd is tegen de bedreiging van cybercriminelen.

Volgens de onderzoekers markeert het onderzoek de noodzaak om budgetten aan te passen. Zestig procent van de beslissers geeft aan dat de cybersecurity van de organisatie momenteel wordt gefinancierd vanuit het centrale IT budget, terwijl vijftig procent vindt dat het uit een apart beveiligingsbudget moet komen. Een grote uitdaging die uit het rapport naar voren komt, is de financiering en de hoogte van de R&D-uitgaven die nodig zijn om de organisaties die doelwit zijn te beschermen tegen de criminelen.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht