Column


Column Jeroen Veraart

Externe dreiging wandelt naar binnen

Wereldwijd wordt waargenomen dat de hoeveelheid aanvallen door cybercriminelen enorm is toegenomen. Wat we ook waarnemen, is dat organisaties dagelijks met honderden en vaak zelfs duizenden ‘ransomwareberichten’ worden bestookt. Dit wordt onder andere bevestigd door de FBI en Verizon. Deze e-mailberichten zijn voorzien van een zogenaamde payload (malafide bijlage) die het doel heeft om bestanden te versleutelen op het systeem van de onwetende gebruikers.

Iedereen wordt aangevallen
Er lijkt geen onderscheid te zijn in de verschillende typen bedrijven of organisaties die aangevallen worden. De cybercriminelen kunnen steeds makkelijker beschikken over grote databases met miljoenen e-mailadressen. Deze zijn eenvoudig te verkrijgen op het dark web, zeg maar de onderwereld van het internet zoals we dat kennen. Dat zijn meestal dezelfde e-mailadressen die gebruikt worden voor het versturen van ordinaire spam. Een groot percentage van de e-mailadressen bestaat helemaal niet meer. Dat zal de cybercrimineel een worst zijn, de aantallen adressen zijn ondertussen zo groot dat voldoende berichten toch bezorgd kunnen worden.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht