Column


Column Ramses Sloeserwij

Evolutie van het patchen

Veel organisaties zijn kwetsbaar voor cybercriminaliteit omdat ze het noodzakelijke verandertempo niet bij kunnen houden. Darwin zei al: “Het is niet de sterkste in zijn soort die overleeft, noch de meest intelligente, maar degene die het meest openstaat voor verandering.” Waar voorheen het verandertempo nog werd bepaald door het bedrijfsleven, wordt hij nu volledig gedicteerd door de consumentenmarkt. En dit tempo zal alleen maar toenemen.

World of Vulnerabilities
Software is mensenwerk en daardoor niet zonder fouten. Zo wordt gesteld dat er 0,69 fouten per 1000 regels coding worden gemaakt. Deze fouten worden door de tijd heen ontdekt door de kwaliteitsafdeling van de leverancier, maar in de meeste gevallen ook door derden. Want er valt flink geld mee te verdienen. Er worden zelfs wedstrijden georganiseerd waarbij er een bonus staat op elke nieuwe kwetsbaarheid (zero-day vulnerabilities).

 

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht