Nieuws


Europese Commissie stimuleert samenwerking

EU investeert 450 miljoen euro in cybersecurity

De Commissie geeft vandaag het startschot voor een publiek-private samenwerking op het gebied van cyberbeveiliging. Het nieuwe initiatief moet naar verwachting tegen 2020 1,8 miljard euro aan investeringen hebben losgemaakt.

Het actieplan dat vandaag wordt gepresenteerd, omvat de lancering van het eerste Europese publiek-private partnerschap op het gebied van cyberbeveiliging. Bij dit partnerschap worden ook vertegenwoordigers van nationale, regionale en lokale overheden, onderzoekscentra en de academische wereld betrokken.

Het doel van het partnerschap is de samenwerking in de beginfase van het onderzoeks- en innovatieproces aan te zwengelen en cyberbeveiligingsoplossingen te ontwikkelen voor diverse sectoren, zoals de energiesector, de gezondheidszorg, de vervoerssector en de financiële sector. Günther H. Oettinger, commissaris voor Digitale Economie en Samenleving, zet vandaag in Straatsburg zijn handtekening onder het partnerschap met de European Cyber Security Organisation (ECSO).

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht