Achtergrondartikel


Arthur de Kanter, ICT-manager NOC*NSF:

‘Er staat voor ons veel op het spel’

NOC*NSF maakte de afgelopen jaren de transitie door van een IT volledig on-premise naar een IT vrijwel volledig in de cloud. Volgens ICT-manager Arthur de Kanter leverde deze stap aanzienlijke voordelen voor de eindgebruikers op, maar ook uitdagingen als het gaat om security. “Als de gegevens van een bekende sporter op straat komen te liggen, dan hebben we echt iets uit te leggen.”

“Wij dromen van een Nederland waarin iedereen geniet van sport.” Het is een veelzeggende zin op de website van NOC*NSF. De sportkoepel, waar ongeveer 75 bonden bij zijn aangesloten, geeft invulling aan deze droom met een ‘top 10-ambitie’ en een ‘plus 10-ambitie’. Door te zorgen voor een optimaal topsportklimaat moet Nederland bij iedere Olympische Spelen in de medaillespiegel bij de tien beste landen eindigen. Met een veilig en sportief sportklimaat hoopt NOC*NSF tien procent meer mensen aan het sporten te krijgen om uiteindelijk uit te komen op een sportparticipatie van 75 procent.

“De mensen die bij NOC*NSF werken – zo’n 150 fte – zijn bijna allemaal met sport bezig”, vertelt Arthur de Kanter, ICT-manager bij NOC*NSF. “ICT is daarbij slechts een hulpmiddel, een tool die gewoon moet werken. Mijn drijfveer is om ICT zo makkelijk mogelijk te maken, zodat ik tevreden eindgebruikers heb.”

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht