Nieuws


Lek laat hackers accounts overnemen

Encryptie nekt webclients chatapps

Onderzoekers van Check Point Software Technologies hebben een nieuwe kwetsbaarheid ontdekt in de online platformen van WhatsApp en Telegram, WhatsApp Web en Telegram Web. Via dit lek kunnen hackers gebruikersaccounts volledig overnemen en toegang krijgen tot persoonlijke en groepsgesprekken, foto’s, video’s en andere gedeelde bestanden, zoals contactlijsten.

Deze webclients kopiëren alle berichten die zijn verzonden en ontvangen door de gebruiker op de mobiele app en zijn volledig gesynchroniseerd met de smartphone van de gebruiker. “De nieuwe kwetsbaarheid zorgt ervoor dat honderden miljoenen WhatsApp Web- en Telegram Web-gebruikers het risico lopen dat hun account wordt overgenomen”, zegt Oded Vanunu, hoofd van Product Vulnerability Research bij Check Point. “Door simpelweg een onschuldig uitziende foto te versturen, kan een aanvaller de controle van het account overnemen en toegang krijgen tot alle data van de gebruiker.”

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht