Whitepaper


Whitepaper: Improving Web Application Security:

Een vlekkeloze WAS

Veel organisaties hebben een Web Application Firewall (WAF). Deze voldoet echter zelden aan de verwachtingen als het gaat om effectiviteit, beheergemak en impact op de beveiligde webapplicaties. Met als gevolg dat de WAF een ondermaatse performance laat zien en onnauwkeurig werkt.

De Web Application Firewall (WAF) is een essentieel onderdeel van de Web Application Security (WAS) en behoort tot de meest ingewikkelde beveiligingstechnologieën. Een WAF monitort HTTP-conversaties tussen gebruiker en applicaties en controleert het dataverkeer om te bepalen of deze bona- of malafide is. Veel is af te handelen met vooraf geconfigureerde sets van regels, maar bij een aanpassing aan de veranderende werkelijkheid is het een stuk ingewikkelder.

Akamai erkent dat de WAF een van de meest complexe webbeveiligingsoplossingen voor bedrijven is. En handelt daarnaar. Wij zetten daarom maximaal in op beveiligingsmiddelen en expertise. Akamai streeft ernaar bedrijven te voorzien van een effectieve WAS-oplossing, door de complexiteit rond en in de WAF te verminderen. Bijvoorbeeld door het ontwikkelen van mechanismen rondom Kernel Registry Solutions (KRS). Daarnaast beschikt onze WAF-oplossing over de nauwkeurigheid en intelligentie die het systeem optimaal actueel houden. In deze whitepaper meer over wat de Akamai-aanpak precies inhoudt.


Lees meer over