Column


Column Patric Versteeg

Een spannende toekomst voor securityprofessionals?

Woensdag 8 juni is de Security Academy ‘Unlocked’ en ik heb toegezegd om een sessie te verzorgen die ingaat op wat iemand een goede securityprofessional maakt en wat de ‘waarde’ van certificeringen en opleidingen is. Terwijl ik diep in gedachten verzonken ben over hoe ik de presentatie ga aanpakken, wat ik wel en niet zeg en welke onderwerpen ik aansnijd, valt de nieuwe ISACA Journal op de mat.

Achteloos trek ik het plastic van het blad (ik prefereer nog steeds echte boeken en tijdschriften boven de iPad, maar dat zal wel een leeftijdsdingetje zijn) en mijn oog valt meteen op de achterkant. ‘Train like you Fight’ staat er. Maakt dat een goede professional? Een vechter? En wat voor vechter dan? Aikido is toch heel wat anders dan karate. Beide zijn op zoek naar harmonie met de omgeving en innerlijke rust, maar de weg die deze ‘vechters’ bewandelen is heel verschillend. Dat verschil maakt de een niet beter dan de ander, gewoon anders met het zelfde resultaat.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht