Column


#Trump

‘Een goede postduif wordt goud geld waard’

Wat is hot en trending op Twitter? In deze rubriek brengt SecurityVandaag iedere week in kaart wat het ‘beveiligingssentiment’ in deze digitale kletshoek is. Deze week trok Donald Trump de nodige aandacht met (wederom) een opmerkelijke uitspraak.

@SecurityVandaag twijfelde na de oliebollen en champagne (en wijn, en bier…) nog even aan het eigen waarnemingsvermogen, maar het stond er toch echt. @rinsjan en @nieuwsselectie hadden het op de eerste dag van dit nieuwe jaar ook gezien. “Trump roept Amerikanen op om belangrijke berichten niet meer via de computer te versturen.”

De ‘president-elect’ verklaarde op oudejaarsdag tegenover een groep journalisten dat het veel verstandiger is om belangrijke berichten per koerier te versturen. “Want ik zal je vertellen: geen enkele computer is veilig.” Het bewijs wordt volgens de aanstaande machtigste man ter wereld geleverd in zijn eigen Trump Tower, door zijn 10-jarige zoon ‘die alles kan doen met een computer’. “Als je iets hebt waarvan je wilt dat het niet wordt gedetecteerd: schrijf het op en stuur het op met een koerier”, citeerde NU.nl.

Hij heeft gelijk!
Wijze woorden. “Weer heeft Trump gelijk in wat hij zegt”, vond @joffrey25. “Computers zijn nooit 100 procent veilig, is onmogelijk.” Ook @JCdeGraaf kon zich wel vinden in de stelling dat bezorgen per koerier veiliger is. “Yup.” Als bewijs leverde deze twitteraar een link naar een YouTube-filmpje aan waarin een koerier een pakketje over een heel erg veilig hek gooit.

@AndreaSpeijerB twijfelde. “Heeft Trump gelijk dat geen computer te vertrouwen is? We vroegen het aan @0xDUDE Victor Gevers.” Het antwoord van de ethical hacker – die het deze week sowieso al druk had met het waarschuwen voor ransomware die MongoDB-databases gijzelt – is te vinden op Motherboard. “Het voorstel van Trump is heel charmant, maar stuurt ons ook vijfentwintig jaar terug in de tijd. Pure onzin.”

Pijnlijk brein
We kunnen de borst natmaken, twitterde @NadineBoke. “Nog zeker vier jaar van dit soort nieuwsberichten waarbij je brein pijn gaat doen van de foutieve logica.” Volgens @fjgabler wordt onder Trump ‘een goede postduif weer goud geld waard’. @markstormD66: “Verdorie, met kerst net de laatste duif opgegeten...”

@SecurityVandaag sluit zich aan bij @KvanHensB: “Toch de beste wensen voor 2017!”


Lees meer over