Column


#ransomware

‘Een aparte manier van awareness creëren’

Wat is hot en trending op Twitter? In deze rubriek brengt SecurityVandaag iedere week in kaart wat het ‘beveiligingssentiment’ in deze digitale kletshoek is. Dit keer: #ransomware.

Ransomware is hard op weg om de grootste cyberplaag voor bedrijven te worden. Zo stuitte @xiriusict op een rapport van Kaspersky Lab waaruit blijkt dat het aantal ransomware-aanvallen in een jaar tijd is vervijfvoudigd. Het officiële twitteraccount van deze Russische virusbestrijder merkte bovendien op dat criminelen niet alleen data op pc’s gijzelen. Ook mobiele apparaten zijn in trek. Tussen april 2014 en maart 2015 beschermde Kaspersky Lab ruim 35 duizend Android-gebruikers tegen ransomware; dezelfde periode een jaar later lag dat aantal op ruim 136 duizend.

Liefhebbers van onderzoeken konden de afgelopen dagen ook terecht bij @IntelSec_BNLX. “In het eerste kwartaal van 2016 is er 25 procent meer nieuwe ransomware verschenen dan in het vierde kwartaal van 2015.” Nog geen dag later waarschuwde deze twitteraar voor alweer een nieuwe ransomware-variant, ‘van de makers van Locky’.

 

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht