Column


Een jaar lang lekken melden, aflevering 1

'Easy to get and high risk'

Terwijl de meesten van ons op 1 januari hun roes van de nieuwjaarsviering uitsliepen, was Victor Gevers, alias @0xDUDE, al om 7.00 uur aan de slag met wat hij het liefste doet: kwetsbaarheden op internet zoeken en die discreet melden bij de betrokkenen.

Door Chris van ’t Hof

In mijn onderzoek naar helpende hackers in Nederland noemde ik hem al ‘the biggest dude of 'm all’ omdat hij de afgelopen zeventien jaar al 4500 meldingen heeft gedaan. Enkele hiervan betroffen grote lekken die ook in de media zijn verschenen, zonder vermelding van zijn naam. Hij doet dit namelijk niet om de eer, hij wil gewoon dat het beveiligingsprobleem wordt opgelost.

Dit jaar neemt @0xDUDE een sabbatical van zijn werk om niets anders te doen dan dat: een jaar lang lekken melden. Hij heeft hier ook samen met Vincent Toms een stichting voor opgericht: GDI.Foundation. (Gamers weten vast wel waar die naam vandaan komt…) Hier, op SecurityVandaag, zal ik elke maand verslag van doen van de bevindingen van GDI.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht