Column


#SaferInternetDay

‘Don’t be click mad’

Wat is hot en trending op Twitter? In deze rubriek brengt SecurityVandaag iedere week in kaart wat het 'beveiligingssentiment' in deze digitale kletshoek is. Dit keer: #SaferInternetDay.

Was dat even schrikken, om vroeg in de morgen met “hé pannenkoek” te worden aangesproken. Het zal u misschien zijn ontgaan, maar afgelopen dinsdag was het Pancake Day, wat op Twitter leidde tot een stortvloed aan recepten voor stevige, hartige en zoete pannenkoeken. @Zeewierwijzer tipte zelfs een recept voor pannenkoeken met zeewierreepjes.

Maar of het nu slim is om op al die linkjes voor kookrecepten te klikken? Wie afgelopen dinsdag naast #PancakeDay ook de hashtag ‘SaferInternetDay’ heeft gevolgd, kreeg nog eens op het hart gedrukt dat in het wilde weg op linkjes klikken zeker geen strak plan is. Of zoals hacker Captain Crunch het onlangs tijdens een interview met SecurityVandaag al mooi verwoordde: “Don’t be click mad.”

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht