Column


Column Neil Thacker

DLP met een positieve ROI

Data Leakage Prevention (DLP)-en Data Theft Prevention (DTP)-technologieën zijn tegenwoordig steeds vaker gemeengoed binnen organisaties, en zowel de groeicijfers als de vraag zullen de komende jaren naar verwachting stijgen.

Nieuwe wetgeving inzake gegevensbescherming zorgt voor een grotere behoefte aan data-centrische beveiligingstechnologieën. De EU General Data Protection Regulation, met boetes oplopend tot 4 procent van de jaarlijkse wereldwijde omzet, heeft verder prioriteit gegeven aan de noodzaak voor effectieve databeveiligingsmaatregelen bij organisaties.

Het inzetten van DLP/DTP-technologieën wordt echter nog vaak beschouwd als een lastige uitdaging. Het is namelijk geen plug-&-play technologie, maar vereist dat beveiligingsfunctionarissen de zakelijke en algemene bedrijfsprocessen begrijpen. Alvorens DLP/DTP te implementeren, moeten eerst enkele afwegingen worden gemaakt, samen met de soorten data die de organisatie wenst te beschermen.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht