Column


#InfosecurityNL

Digitalisatie, cloud en een koe?

Wat is hot en trending op Twitter? In deze rubriek brengt SecurityVandaag iedere week in kaart wat het ‘beveiligingssentiment’ in deze digitale kletshoek is. Dit keer: #InfosecurityNL.

#InfosecurityNL verwijst uiteraard naar de beurs Infosecurity.nl die op 2 en 3 november weer plaatsvond in de Utrechtse Jaarbeurs. Op Twitter werden de hashtags ‘infosec’, ‘infosecurity’ en ‘infosecuritynl’ vooral ingezet om vragen als ‘teasers’ over de volgers uit te storten. Die mochten de antwoorden dan zelf in de Domstad gaan ophalen op de beursvloer of in een van de seminarzalen.

Zo kietelde @gillroy zijn volgers met de vraag ‘hoe blus je tegenwoordig een digitale brand?’. F5_Benelux gooide het over de onheilspellende boeg: “Is uw firewall de zwakke schakel in een SSL-wereld?” @Telindus_NL maakte het in dit digitale vragenuurtje wel heel erg bont. “Digitalisatie, cloud en een koe; wat heeft dit met elkaar te maken?”

#askmotiv
Vragen, heel veel vragen. Zo ook van @MotivNL, vaak in de vorm van ‘eens of oneens?’. Deze securityspecialist verzorgde volgens @Marcommit namelijk enkele debatten rondom thema’s als de GDPR, de digitale identiteit en cloudsecurity. De debatten werden gevoerd aan de hand van een aantal stellingen, zoals ‘wet- en regelgeving wordt vaak als excuus gebruikt om niet naar de cloud te gaan’. “Eens of oneens?”

De interactie werd tijdens de debatten zelfs nog een stukje verder opgevoerd. Twitteraars konden via #askmotiv ook zelf vragen voorleggen aan de panelleden. Volgers werden echter ook nog ver na de debatten opgeroepen om de hashtag ‘askmotiv’ te gebruiken. Dat is mooi, want @SecurityVandaag heeft nog wel een vraag voor @MotivNL. Wat hebben digitalisatie, cloud en een koe met elkaar gemeen? We vernemen graag het antwoord!


Lees meer over