Nieuws


HPE’s Application Security and DevOps Report 2016:

‘Developers kennen hun security-collega’s niet’

Hewlett Packard Enterprise (HPE) luidt in een nieuw rapport de noodklok over de kloof tussen developers en securityteams. In sommige gevallen gaven developers zelfs aan hun securitycollega’s niet te kennen. Maar liefst negentig procent van de securityprofessionals vindt dat integratie van applicatiebeveiliging lastiger is sinds de inzet van DevOps.

DevOps is een enorme belofte voor de ontwikkeling van veilige software. Dit komt doordat zwakke punten in het systeem vaker en eerder in de applicatielevenscyclus worden gevonden, wat tijd en kosten bespaart.

Volgens het Application Security and DevOps Report 2016 van HPE zijn vrijwel alle respondenten het er dan ook mee eens dat een DevOps-cultuur mogelijkheden biedt om de applicatiebeveiliging te verbeteren. Er heerst echter een aanzienlijk verschil tussen deze perceptie en de realiteit; slechts 20 procent van de ondervraagden test de applicatiebeveiliging al tijdens de ontwikkeling. 17 procent gebruikt zelfs helemaal geen technologie om applicaties te beveiligen.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht