Achtergrondartikel


Senior Vice President Heath Thompson van Forcepoint:

‘De focus moet verschuiven naar de mens’

Forcepoint onthulde begin dit jaar een nieuwe visie. Volgens het securitybedrijf ligt de focus momenteel veel te veel op de externe dreiging en moet er meer aandacht komen voor ‘the human point’. Motivator Magazine sprak er in Genève over met Heath Thompson, bij Forcepoint Senior Vice President en general manager voor Data and Insider Threat Security. “We staan aan het begin van een nieuw tijdperk.”

Door Bart Verhaar, productmanager bij Motiv

Het klonk bijna als een bekentenis, toen CEO Matt Moynahan van Forcepoint tijdens de RSA Conference in februari van dit jaar verklaarde dat ‘wij als security-industrie hebben gefaald’. “Onze klanten hebben miljarden geïnvesteerd in security, maar uit onderzoek van Forcepoint blijkt dat slechts een derde het gevoel heeft waar voor zijn geld te krijgen.” Ongekend, volgens Moynahan. “Wanneer is het voor het laatst voorgekomen dat iemand 20, 30, 40 of 50 miljard ergens aan uitgaf en zich vervolgens niet goed voelde over die aankoop?”

Minder dan de helft van de door Forcepoint ondervraagde securityprofessionals heeft er vertrouwen in dat de aanschaf van nog meer technologie voor meer veiligheid gaat zorgen. “Onze industrie loopt het risico om irrelevant te worden”, zo waarschuwde Moynahan in San Francisco. “Security wordt steeds belangrijker, en de dreiging steeds prominenter, maar als security-industrie slagen we er steeds slechter in om de behoefte van onze klanten in te vullen. We moeten veranderen.”

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht