Nieuws


Imperva waarschuwt bitcoinsector:

‘DDoS-aanvallers manipuleren bitcoinkoers’

Bitcoinbeurzen en aanverwante sites betalen een hoge prijs voor de scherp stijgende koers van de populaire cryptomunt. Maar liefst 73,9 procent had in het derde kwartaal te maken met een DDoS-aanval. Dit blijkt uit Imperva’s jongste Global DDoS Threat Landscape Report.

De relatief kleine bitcoinindustrie behoort inmiddels tot de tien meest aangevallen sectoren. Gambling, internetdienstverlening en de financiële dienstverlening voeren volgens het rapport van Imperva de top tien aan.

De aandacht van DDoS-aanvallers voor de bitcoinsector komt niet als een verrassing. De industrie is nog jong en heeft volgens Imperva de beveiliging niet altijd op orde. En DDoS-aanvallers ‘are following the money’, aldus de auteurs van het rapport. Met DDoS-aanvallen proberen ze bijvoorbeeld de koers van cryptocurrency te beïnvloeden.

DDoS-aanvallers zijn volhouders
Zorgwekkend vindt Imperva de toename van het aantal grootschalige DDoS-aanvallen die zijn gericht op de netwerklaag. Het bedrijf registreerde in het derde kwartaal 144 aanvallen boven de 100 Mpps (pakketjes per seconde). In het eerste kwartaal van 2017 waren dit er nog maar zes. De piek lag in het afgelopen kwartaal op 238 Mpps. “Niet alle mitigerende oplossingen kunnen dergelijke aanvallen afslaan.”

Daarbij zijn de aanvallers vasthoudend. Bijna 30 procent van de slachtoffers van een aanval op de netwerklaag kreeg 10 of meer aanvallen te verwerken. Volgens de onderzoekers een bevestiging van wat we al wisten. “Als je eenmaal bent aangevallen, is de kans groot dat er meer aanvallen volgen.”

Lees meer over