Nieuws


Global Data Protection Index 2016

Dataverlies kost bedrijven jaarlijks 820.000 euro

Ruim een derde van de bedrijven wereldwijd heeft het afgelopen jaar te maken gehad met dataverlies of ongeplande systeemuitval door een externe of interne security-dreiging. In Nederland ligt dat percentage met 42 procent zelfs nog hoger. Dit blijkt uit de Global Data Protection Index 2016, een onderzoek dat EMC heeft laten uitvoeren in achttien landen.

Bedrijven hebben het afgelopen jaar te maken gehad met een toenemend aantal dreigingen, niet alleen voor hun primaire data, maar ook voor data die geback-upt zijn. Het gaat hierbij om cybercriminelen die data versleutelen en geld eisen om deze versleuteling op te heffen en andere risico’s voor back-updata, zo stellen de onderzoekers.

Bron van zorg
Vergeleken met de Global Data Protection Index die EMC in 2014 publiceerde, groeide het aantal bedrijven dat het afgelopen jaar te maken had met dataverlies of een verstoring met 13 procent. Dat heeft bedrijven gemiddeld 820.000,- euro gekost.

EMC heeft voor de Global Data Protection Index ook honderd Nederlandse beslissers ondervraagd. In Nederland heeft zeker 46 procent van de ondervraagden het afgelopen jaar te maken gehad met ongeplande systeemuitval en 20 procent heeft daarbij data verloren. De kosten die daarmee gemoeid waren, bedroegen in Nederland gemiddeld 517.000,- euro. Voor 73 procent van de organisaties in Nederland is dat een bron van zorg omdat zij er niet geheel van overtuigd zijn dat zij data weer terug kunnen halen na ongeplande systeemuitval of wanneer data beschadigd raken.

 


Lees meer over