Column


IT-jurist Peter van Schelven over...

Datalek: goede grond voor ontslag?

Stel, je bent werkzaam in een door angst of wantrouwen doorspekte werkverhouding met jouw leidinggevende. Als je dan bij de uitvoering van je werk door een foutje een datalek veroorzaakt, dan krabbel je je wellicht drie keer achter de oren voordat je het datalek bij hem of haar meldt. Een datalek is voor je leidinggevende misschien een welkome stok om mee te slaan. Als je in een harde ‘afrekencultuur’ werkt, is zwijgen wellicht de veiligste optie.

Een werkcultuur waarbinnen medewerkers zich uit angst geremd voelen om fouten te erkennen, is een forse barrière voor het behoorlijk nakomen van de wettelijke verplichting ernstige datalekken bij de Autoriteit Persoonsgegevens te melden. Een goed beleid rondom datalekken begint, naar mijn stellige overtuiging, dan ook met het scheppen van een werkklimaat waarin medewerkers, niet gehinderd door vrees voor strafmaatregelen, vrijelijk datalekken kunnen aankaarten.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht