Column


#cybersecurity

‘Cybersecurity is een succesfactor’

Wat is hot en trending op Twitter? In deze rubriek brengt SecurityVandaag iedere week in kaart wat het ‘beveiligingssentiment’ in deze digitale kletshoek is. Dit keer: #cybersecurity.

Als het gaat over cybercrime en cybersecurity, dan overheerst al snel het negatieve sentiment. Want cybercriminelen, dat zijn toch die steeds zwaardere jongens en meisjes die steeds grotere geldbedragen binnenharken? Die uw medewerkers chanteren en saboteren en de IT-beslissers van zelfs de grootste multinationals tot wanhoop drijven? Die met het grootste gemak de hele infrastructuur van een land in de soep laten lopen?

Het leek wel alsof er deze week een nieuwe lente was aangebroken op Twitter. Het positieve nieuws over cybersecurity stapelde zich op. Zo was daar de pot met geld van de Europese Commissie, onder andere om de publiek-private samenwerking op het gebied van cybersecurity vlot te trekken. Volgens @Emerce en @NieuwsvoorMKB investeert Europa een half miljard in cybersecurity. Het bedrijfsleven zorgt de komende jaren voor nog eens een slordige 1,3 miljard euro, zo is de verwachting.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht