Column


IT-jurist Peter van Schelven over...

Cyberverzekering: goede dekking?

Sinds de eerste, voorzichtige introductie enige jaren terug van cyberverzekeringen in ons land, biedt thans een handjevol verzekeraars dit verzekeringsproduct aan. De belangstelling voor het afsluiten van een cyberverzekering is in het bedrijfsleven langzaam groeiende. Het lijkt erop dat vrijwel de gehele publieke sector deze verzekeringsvorm echter nog moet ontdekken. In zekere zin staan cyberverzekeringen nog in de kinderschoenen.

Cyberverzekeringen zijn er in vele soorten en maten. De dekkingsomvang verschilt sterk per verzekeraar. Wie van plan is een dergelijke verzekering af te sluiten, doet er in theorie verstandig aan om de beschikbare producten te vergelijken. Je komt feitelijk evenwel niet aan zo’n vergelijking toe als je ervoor kiest al jouw IT-gerelateerde verzekeringen in de handen van één enkele verzekeraar te leggen. Zo zal een IT-bedrijf dat reeds een verzekering voor zijn beroepsaansprakelijkheid bij de ene verzekeraar heeft lopen er niet snel voor kiezen de cyberverzekering bij een andere verzekeraar onder te brengen. Op die manier voorkom je namelijk dat je als verzekerde tussen wal en schip valt.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht