Column


Column Rémon van Riemsdijk:

Culture eats security for breakfast

Wie nu het boek ‘Ghost in the wires’ leest van Kevin Mitnick over zijn belevenissen als hacker in de late jaren ’80 en vroege jaren ’90 van de vorige eeuw, zal merken dat de technologische hacks uiterst gedateerd overkomen; inbelverbindingen en telefoonmodems gebruiken om te hacken is pure nostalgie voor de gerespecteerde security professional anno 2016.

Grappig genoeg is de hacker van weleer, Kevin Mitnick, inmiddels een zeer gerespecteerde security professional. Dit geldt ook voor Frank Abagnale, auteur van het autobiografische boek 'Catch me if you can', waarin hij avontuurlijk zijn belevenissen als een hacker avant la lettre beschrijft in het met ponskaarten, cheques en lijm manipuleren van bancaire systemen middels opgedane systeemkennis van de bancaire ‘backbone’ en door slimme ‘reverse engineering’ en tevens manipulatie van de zwakheden van het systeem. Ook Frank Abagnale werd uiteindelijk een security professional.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht