Nieuws


Check Point Software kondigt CloudGuard aan

Complete cyberbeveiliging voor de cloud

Check Point Software Technologies introduceert de CloudGuard-productfamilie. Dit nieuw cloudsecurityproduct voorkomt account-hijacking en moderne cyberaanvallen op SaaS-applicaties en cloudworkloads.

De adoptie van enterprise clouds gaat steeds sneller, waardoor grotere flexibiliteit en efficiëntie wordt geboden door zowel de inzet van hybride cloud-infrastructuur, zoals Amazon Web Services, Microsoft Azure en VMware NSX, als de migratie naar cloudgebaseerde applicaties, waaronder Microsoft Office365, Google G-Suite, Salesforce, Servicenow. Slack, Box, Dropbox en Egnyte.

Er is echter ook een toename in multivectoraanvallen op cloudworkloads en -applicaties, waaronder malware, en toename in account-hijacking. Volgens Check Point-onderzoek is de helft van alle inbreuken op zakelijke SaaS-applicaties het gevolg van account-hijacking.

“Beveiliging wordt voortdurend genoemd als een belangrijke belemmering voor brede enterprise cloud-adoptie”, zegt Gil Shwed, CEO van Check Point. “Onze nieuwe CloudGuard-productfamilie biedt consistente en uitgebreide threat-preventie voor cloudgebaseerde SaaS-applicaties en account-hijacking.”

Infinity
CloudGuard is onderdeel van de onlangs geïntroduceerde Check Point Infinity-architectuur voor uitgebreide ‘Generation V’-cyberbeveiliging. Gen V-cyberaanvallen worden gedefinieerd als grootschalige en snel evoluerende aanvallen via mobiele netwerken, de cloud en on-premise netwerken. Deze geavanceerde aanvallen omzeilen gemakkelijk de conventionele, statische, op detectiegebaseerde verdedigingen die tegenwoordig door de meeste organisaties worden gebruikt.

Check Point CloudGuard IaaS is meteen beschikbaar. CloudGuard SaaS zal aan het begin van het tweede kwartaal in 2018 beschikbaar zijn.

Lees meer over