Nieuws


CTA legt basis voor Threat Intelligence-platform

Check Point treedt toe tot Cyber Threat Alliance

De Cyber Threat Alliance kondigde gisteren tijdens de RSA Conference in San Francisco aan dat Check Point Software Technologies en Cisco toetreden als ‘founding members’. Michael Daniel, voormalig hoofd cybersecurity van het Witte Huis, treedt aan als president van de CTA.

Sinds januari van dit jaar is de CTA officieel een non-profitorganisatie. Het eerste project van de CTA in die hoedanigheid is de ontwikkeling en uitrol van een nieuw, geautomatiseerd Threat Intelligence-platform dat ervoor zorgt dat leden realtime, bruikbare informatie krijgen om hun producten te verbeteren en klanten wereldwijd beter te beschermen. Op deze manier kan er tot actie worden overgegaan om wereldwijd tegenstand te bieden tegen cyberdreigingen.

Overwinning good guys
“De CTA laat ons beter de strijd aangaan met criminelen, zodat we kunnen werken aan het voortbestaan van het internet”, stelt Marty Roesch, chief architect bij Cisco Security. “Door samen te werken, kunnen we beter in kaart brengen wat we weten over belangrijke aanvallen, waardoor we betere bescherming kunnen bieden tegen grote, wereldwijde aanvallen en meer gerichte aanvallen. De CTA is een overwinning voor ‘the good guys’ en een tegenvaller voor de aanvallers.”

“De samenwerking met de CTA zorgt ervoor dat we een versnelling in innovatie kunnen doormaken”, stelt Gil Shwed, CEO van Check Point (foto). “Ondertussen blijven we werken aan de bescherming van de cloud en mobiele apparaten en de ontwikkeling van de beste middelen op het gebied van geavanceerde dreigingspreventie.”


Lees meer over