Whitepaper


Akamai onderzoekt werkwijze aanvallers

Casestudy: Hackerscollectief DD4BC intensiveert aanvallen

“Uw site wordt aangevallen, tenzij u 25 Bitcoin betaalt. Maak ze over aan: 198QaeuJ6oMeuan2p5qyDx75odweMWzNXH. Houd er rekening mee dat het niet eenvoudig is om deze aanval af te slaan, omdat de kracht van onze huidige UDP fiood 400-500 Ghps is, dus neem niet eens de moeite. Tenminste, verwacht geen hulp van goedkope diensten zoals CloudFlare of Incapsula ••• maar je kunt het natuurlijk proberen. :)”

Zomaar een mail van DD4BC, een criminele groep die verantwoordelijk is voor meerdere Bitcoin-afpersingscampagnes. De groep heeft zijn Distributed Denial of Service-campagnes (DDoS) tegen bedrijven de laatste maanden flink opgevoerd. DD4BC dreigt nu organisaties gericht, via social media, te kijk te zetten. Met als doel de reputatie en geloofwaardigheid van een bedrijf aan te tasten.

De grootste fout die je als bedrijf en slachtoffer kunt maken, is denken dat de mail van DD4BC een hoax zijn. Het gaat om serieuze criminaliteit en de gevolgen kunnen groot zijn. Van de aangevallen bedrijven kwam 58 procent uit de financiële sector, twaalf procent uit de media- en entertainmentsector, negen procent uit de online gaming-sector en zes procent uit de retailsector.

Meer informatie over de DD4BC-aanvallen is te lezen in Akamai's 'Case Study: Summary of Operation DD4BC'. 


Lees meer over