Column


Column Friederike van der Jagt

Brexit: tijd voor een EU-UK Privacy Shield?

Het leek allemaal zo mooi, na jaren onderhandelen was het eindelijk zo ver: de nieuwe Privacyverordening werd op 24 mei 2016 van kracht en iedereen kon zich druk gaan maken over de implementatie ervan. Maar ja, toen kwam nog geen maand later de brexit. Hoe moet het nu verder als je als bedrijf ook in het Verenigd Koninkrijk gevestigd bent? Toch maar voorbereiden op de Privacyverordening? En welke gevolgen heeft de brexit voor het uitwisselen van persoonsgegevens met het VK?

De Digital Single Market
De Privacyverordening maakt deel uit van een groter project van de EU, de Digital Single Market (DSM). Met dit project wil de EU ervoor zorgen dat de grensoverschrijdende Europese online markt versterkt wordt. In het kader van de DSM worden bijvoorbeeld ook de e-commerceregels en de wetgeving omtrent cookies en spam de komende tijd weer onder handen genomen. Alles om ervoor te zorgen dat Europese burgers en bedrijven niet worden gehinderd door verschillende regels in de verschillende lidstaten en zo de voordelen kunnen plukken van het lidmaatschap van de Europese Unie.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht