Achtergrondartikel


3 vragen aan... Maurice Sanders

‘Borgen veiligheid gaat naar een andere niveau’

Maurice Sanders is Manager IT Development & Security bij I-FourC, een wereldwijde autoriteit op het gebied van het archiveren en digitaliseren van papieren dossiers. Hoe kijkt hij vanuit zijn professie aan tegen informatiebeveiliging?

Waar lig je wakker van?
“Ik vraag me wel eens af hoe de wereld er over twintig of dertig jaar uitziet. Waar krijgen onze kinderen dan mee te maken? Deze jonge generatie van maakt zich niet druk over zaken waar wij ons wél druk over maken. En onze ouders daarentegen weten vaak weer niet wat er speelt in de wereld op het gebied van internet. Welkom in de eenentwintigste eeuw!”

Wat doe je om weer goed te slapen?
“Nieuwe technologieën hebben gelukkig nog niet alles in hun macht. We leven in een wereld met zeven miljard mensen en niemand heeft échte controle over al deze mensen. We zijn immers (nog) geen robots.”

Hoe ziet de securitywereld er over 10 jaar uit?
“Ik verwacht dat er over tien jaar stappen zijn gezet om veiligheid te borgen op andere niveaus. Nu probeert iedereen zijn eigen organisatie te beveiligen door middel van organisatorische en technische maatregelen. Niet iedereen is in staat om deze maatregelen te implementeren. De oorzaak kan te maken hebben met de beschikbare middelen, kennis of onwetendheid. Onze internetproviders kunnen hier een grote rol spelen. Op dit niveau kunnen de technische maatregelen getroffen worden om het verkeer van en naar het internet te inspecteren. Natuurlijk blijft het belangrijk om organisaties bewust te maken van mogelijke gevaren. Dit blijft een mooie taak voor securityspecialisten."


Lees meer over