Achtergrondartikel


Securityvoorspellingen voor 2016: Akamai Technologies

‘Beveiliging verbetert niet noemenswaardig’

In 2015 is meer aandacht geweest voor computerbeveiliging dan in alle jaren daarvoor. Hoe zet deze ontwikkeling zich door in 2016, en hoe gaan de belangrijkste actuele trends zich het komende jaar verder ontwikkelen?

Door Martin McKeay

Ik heb altijd een hekel gehad aan ‘voorspellingen’ over beveiliging; ze variëren van wetenschappelijke veronderstellingen tot marketingpraatjes die enkel het eigenbelang dienen. Waarbij het meestal trouwens om laatstgenoemde gaat. Maar ze kunnen, mits goed uitgevoerd, wel degelijk nut hebben. Voorspellingen vestigen de aandacht op trends die op dat moment actueel zijn, en hoe deze in de toekomst kunnen uitpakken.

Het is geen voorspelling, maar eerder een feitelijke vaststelling dat computerbeveiliging het komende jaar alleen nog maar belangrijker gaat worden, en nog meer publieke aandacht zal krijgen. We staan aan het begin van een golf van veranderingen, die niemand nauwkeurig kan voorspellen. Wereldwijd klagen beveiligingsprofessionals al jaren over het feit dat leiders uit het bedrijfsleven onvoldoende aandacht hebben besteed aan hun adviezen, maar dat verandert in hoog tempo en heeft veel mensen voor verrassingen geplaatst. Een van de zaken die we horen te doen, is enkele van de huidige trends begrijpen en waar deze morgen toe zouden kunnen leiden. Daarom kunnen voorspellingen daadwerkelijk waardevol zijn, mits genomen met een korreltje (of misschien een blok) zout.

Bij deze dus mijn extrapolatie van een aantal van de top-5 beveiligingstrends van 2015 naar 2016.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht