Column


Column Guido Hettema

Best practices voor botmanagement

Bots. Ze worden maar al te vaak ingezet om schade te berokkenen aan organisaties. Het effectief aanpakken van botverkeer is dan ook essentieel om de concurrentie voor te blijven en de uitbreiding van de IT-architectuur te beperken. Veel organisaties hanteren echter een ‘one-size-fits-all’-aanpak die niets meer inhoudt dan het blokkeren van webcrawlers. Oftewel: ze blokkeren alle bots en scrapers op dezelfde manier. En dat is vreemd, aangezien dat flink wat risico’s met zich meebrengt.

Allereerst kan eenzelfde aanpak voor alle bots leiden tot een lagere zichtbaarheid in zoekmachines. Dit komt doordat potentieel goede bots ook geblokkeerd worden, wat weer een negatief effect kan hebben op online business-doelstellingen. Het blokkeren van bots is bovendien ineffectief op de langere termijn. Geblokkeerde bots gaan automatisch terug naar de operator, die op zijn beurt de bot kan aanpassen en verder ontwikkelen om terug te keren op sites in een nog lastiger te detecteren vorm.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht