Nieuws


Impact cyberaanvallen op financiële instellingen

Bank verliest miljoen dollar per incident

Financiële ondernemingen lijden een gemiddeld verlies van bijna een miljoen dollar (926.000 dollar) voor elk cyberbeveiligingsincident waarmee ze worden geconfronteerd. Dit cijfer staat in Financial Institutions Security Risks 2016, een onderzoek onder financiële professionals.

Nu organisaties in de financiële sector worden geconfronteerd met steeds geavanceerdere dreigingen, stijgen de kosten die samenhangen met cyberaanvallen. Nieuw onderzoek door Kaspersky Lab en B2B International onthult de omvang en impact van de aanvallen.

In het onderzoek ligt het accent op de belangrijkste beveiligingsuitdagingen voor banken en financiële instellingen over de hele wereld alsmede de financiële kosten van specifieke cyberaanvallen. De meest kostbare soorten incidenten voor financiële instellingen zijn dreigingen die misbruik maken van kwetsbaarheden in point-of-sale (POS) systemen, waarbij de gemiddelde organisatie 2.086.000 dollar verliest. Dit wordt gevolgd door aanvallen op mobiele apparaten (1.641.000 dollar) en gerichte aanvallen (1.305.000 dollar).

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht