Column


Column Simon van den Bos

AVG: 6 stappen richting compliance

Vanaf 25 mei 2018 moeten bedrijven die persoonsgegevens van EU-burgers verwerken compliant zijn met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), of in ieder geval kunnen aantonen vooruitgang te boeken. Deze vier eenvoudige technische maatregelen – en twee lastige – kunnen daarbij helpen.

Heel veel bedrijven en overheden hebben een spannend jaar voor de boeg, zeker als nu onder de Wet bescherming persoonsgegevens de zaakjes al niet volledig op orde zijn. De ‘General Data Protection Regulation’ (GDPR), zoals de AVG in het Engels heet, zadelt organisaties namelijk op met flinke administratieve lasten. In de meeste gevallen zal de impact op de bedrijfsvoering dan ook voelbaar zijn.

Zo is de kans groot dat u van alle verwerkingen van persoonsgegevens een register moet bijhouden waaraan de AVG zware eisen stelt. Heeft een verwerking een hoog beveiligingsrisico, dan bent u bovendien verplicht om een Data Protection Impact Assessment (DPIA) uit te voeren. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten zult u de privacybescherming altijd in het achterhoofd moeten houden.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht