Nieuws


EC belooft solide systeem voor privacybescherming

Akkoord over aangepast privacyschild

De Europese Commissie heeft het EU-VS-privacyschild aangenomen dat de privacy van Europese burgers moet beschermen als persoonsgegevens worden opgeslagen op Amerikaanse servers. Het ‘adequaatheidsbesluit’ wordt vandaag onder de aandacht van de lidstaten gebracht en treedt onmiddellijk in werking. Amerikaanse bedrijven kunnen zich vanaf 1 augustus voor het privacyschild certificeren.

In het nieuwe privacyschild is volgens de Europese Commissie rekening gehouden met de felle kritiek die opstak na de presentatie van het ontwerpprivacyschild in februari van dit jaar. Onder andere de Europese gegevensbeschermingautoriteiten (Artikel 29-werkgroep) en de Europese Toezichthouder voor gegevensbescherming uitten hun zorgen over de rechten van de Europese burgers. Zo zou het ontwerpprivacyschild onvoldoende bescherming bieden tegen massasurveillance en zou de klachtenprocedure te ingewikkeld zijn. Ook het Europees Parlement drong in een resolutie aan op een aantal aanvullende verduidelijkingen en verbeteringen.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht