Achtergrondartikel


3 vragen aan... Johan van der Welle

'95 procent smartphones onvoldoende beschermd'

Johan van der Welle is Regional Sales Manager Northern Europe bij Lookout, een mobile security vendor die zich al meer dan acht jaar volledig richt op het beveiligen van mobile devices. Op mobiel gebied staan we volgens Van der Welle nog maar aan het begin...

Waar lig je wakker van?
“Wat mij zorgen baart is dat er op veruit de meerderheid van de smartphones en tablets geen daadwerkelijke security-oplossing is geïnstalleerd. Zeker nu het gebruik van mobiele devices steeds vaker de traditionele desktop en laptop vervangt. Mobiele telefoons zijn mini computers die veelal zowel zakelijk als persoonlijk worden gebruikt. Vaak betreft het financiële en andere vertrouwelijke data. Afhankelijk van wie men is en welke functie men heeft in het bedrijf kan het voor een aantal organisaties of individuen (zoals bijvoorbeeld concurrenten, criminelen zoekende naar geldelijk gewin, overheden, etc.) erg gewilde informatie zijn. Meer dan 95procent van de mobiele telefoons is onvoldoende beschermd. Sommige ondernemingen vertrouwen ook voor de security op een Mobile Device Management-oplossing, soms in combinatie met zogenaamde ‘containers’ (scheiden van zakelijke en persoonlijke data). Deze kunnen qua beveiliging echter inmiddels op een relatief eenvoudige manier worden omzeild door de hacking gemeenschap.”

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht