Nieuws


HPE voorziet in strategische security-aanpak

‘85 procent SOC’s haalt bedrijfsdoelstellingen niet’

Volgens het HPE State of Security Operations Report 2016 haalt 85 procent van de Security Operation Centers (SOC’s) zijn bedrijfsdoelstellingen niet. Hewlett Packard Enterprise ziet hierin het bewijs dat er behoefte is aan een meer strategische securityaanpak.

Om in die behoefte te voorzien, introduceert HPE nu nieuwe oplossingen om de aanpak voor Intelligent Security Operations, DevOps en databescherming te stroomlijnen en te verstevigen. Het technologieconcern maakte deze aankondigingen bekend tijdens HPE Protect.

HPE introduceerde het HPE ArcSight DataPlatform (ADP 2.0) als fundering voor het aangaan van de toenemende security-uitdagingen, waarmee security operations te maken hebben op gebied van het detecteren en reageren op cyberdreigingen. HPE ADP 2.0 levert 50 procent snellere zoekacties en biedt een gecentraliseerde event broker die 1 miljoen events per seconde (EPS) opneemt. Dit verbetert de snelheid, schaalbaarheid en het inzicht in big-datamanagement binnen IT, operationele technologie, IoT en fysieke input.

Applicatie- en datasecurity
HPE’s geïntegreerde benadering voor security blijkt ook uit nieuwe innovaties op gebied van applicatie- en datasecurity. HPE Fortify Ecosystem en Fortify on Demand (FoD) continue applicatiemonitoringservice helpen organisaties bij het creëren van veilige applicaties die naadloos integreren met securitytestprocessen en -middelen binnen de snelheid van de software development lifecycle (SDLC).

Het HPE Fortify Ecosystem beschikt over geïntegreerde systemen in tien verschillende functionele DevOps-categorieën zoals Cloud, Containers en Open Source. Daarnaast zijn er ook meer dan 20 partners als Microsoft, Docker en Chef. Hiermee kunnen organisaties applicaties intuïtief testen en beveiligen tijdens de ontwikkeling. Met de continue applicatiemonitoring van HPE Fortify Ecosystem en FoD kunnen organisaties hun applicaties beveiligen voordat, tijdens en nadat ze op de markt zijn gekomen.

De integratie tussen HPE SecureData en HPE Atalla HSM biedt klanten een samenhangende end-to-end datasecurityaanpak om de meest gevoelige data te beschermen. Deze oplossingen leveren een uitgebreide datasecuritybenadering die Hyper Format-Preserving Encryption (FPE) en Hyper Secure Stateless Tokenization (SST) technologieën combineert met cryptography en key-management.


Lees meer over