Column


3 vragen aan… Rob van Geloven

‘Er ontstaat een onverantwoord risico’

Rob van Geloven is Software Architect bij Intrasurance Technology Services dat actief is binnen de verzekeringsbranche, een branche waar de spelers gewend zijn om risico’s feilloos in kaart te brengen. Helaas moet Van Geloven concluderen dat security bij de grote verzekeringsmaatschappijen vaak een papieren tijger is.

Waar lig je wakker van?
“Een van de meest opvallende zaken in de verzekeringswereld vind ik de tegenstelling tussen het beheer van het portfolio enerzijds en het beheer van de systemen die dit portfolio ondersteunen anderzijds. Aan de kant van het portfolio weten de verzekeringsmaatschappijen alle risico’s feilloos in kaart te brengen. De verzekeringswereld is nu zelfs aan het bewegen richting de zogenaamde usage based verzekeringen. Deze verzekeringen berekenen de unieke risico’s voor iedere verzekerde en passen hier de premie van de polis op aan. Dit kunnen zij alleen doen door gebruik te maken van de allerlaatste technieken in de ICT-wereld: Internet of Things, Big Data en Machine Learning.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht