Achtergrondartikel


3 vragen aan… Martin van Son

‘De vier W’s zijn steeds lastiger te beantwoorden’

Martin van Son is Account Executive bij Infoblox dat volgens Van Son ‘een database vol netwerkinformatie’ heeft. Die informatie is hard nodig. “Het bedrijfsnetwerk is tegenwoordig overal.” En dat heeft volgens Van Son consequenties op het gebied van security en compliance…

Waar lig je wakker van?
“We weten al langer dat de complexiteit in de ICT toeneemt met elke nieuwe technologie. Dat kan zijn in de vormen van applicaties maar zeker ook in de infrastructuur. Ook al wordt het voor gebruikers allemaal makkelijker, onder de motorkap neemt de complexiteit toe. Kijkende naar ICT-infrastructuur kan je eigenlijk niet meer spreken van ‘het netwerk’. De definitie wordt zo omvangrijk dat het netwerk overal is. Echter, de verantwoordelijkheid hiervoor ligt niet meer bij één afdeling, persoon of zelfs niet bij één bedrijf. Applicaties staan tegenwoordig niet enkel meer op het bedrijfsnetwerk maar overal: private, public, SaaS, IaaS, et cetera. De vier W’s zijn steeds lastiger te beantwoorden. De antwoorden op Who, What, Where en When zijn niet eenvoudig te achterhalen, met de nodige consequenties op het gebied van security en compliance.”

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht