Column


Column Bart Verhaar

3 tips voor een betere nachtrust

Wat houdt directeuren en aandeelhouders wakker? Een tegenvallende winst? Opkomende concurrentie vanuit andere landen? Verlies van marktaandeel? Ongetwijfeld. Maar steeds vaker is het een gebrekkige informatiebeveiliging die de nachtrust verstoort.
 
Volgens het ‘2016 Risk:Value’-rapport dat Vanson Bourne opstelde in opdracht van NTT Communications wordt een gebrekkige infomatiebeveiliging gezien als een steeds groter bedrijfsrisico. In 2014 gaf negen procent van de ondervraagden aan hier wakker van te liggen. Een jaar later was dit percentage verdubbeld naar achttien procent. Ter vergelijking: evenveel respondenten noemden het verlies van marktaandeel als belangrijkste bedrijfsrisico.

Het toenemende aantal cyberaanvallen en de toenemende kosten van een digitale inbraak dragen ongetwijfeld bij aan het ongemakkelijke gevoel bij de eigen beveiliging. Zo bleek uit Ponemons ‘2015 Cost of Data Breach Study: Global Analysis’ dat de totale gemiddelde kosten van een ‘cyber breach’ de afgelopen twee jaar met 23 procent waren gestegen naar 3,79 miljoen dollar. Inderdaad een bedrag om even wakker van te liggen.

Verder lezen?

Log in en lees verder of maak hier uw persoonlijk profiel aan en ontvang als eerste het laatste securitynieuws. Speciaal voor u geselecteerd!

Dit veld is verplicht
Vul een geldige e-mailadres in
Dit veld is verplicht