Nieuws


Forcepoint breidt Human Point System uit

‘Focussen op dreigingen is geen optie meer’

Cybersecuritybedrijf Forcepoint versterkt zijn Human Point System met enkele nieuwe geïntegreerde functies. De toevoegingen bieden onder andere nauwkeurige datacontrole en inzicht in gebruikersidentiteit, -activiteit en -intenties bij cloudimplementaties, cloudapps, externe locaties en complexe gedistribueerde netwerken.

Volgens het Verizon Data Breach Investigations Report 2017 worden bij 81 procent van de datalekken gebruikersgegevens ontvreemd door hackers om toegang te krijgen tot interne systemen en data. De traditionele aanpak, waarbij dreigingen geblokkeerd worden, is niet voldoende om deze strijd te winnen.

Inzicht in gedrag
“De afgelopen vijf jaar zijn enterprise-IT en kritieke infrastructuren aanzienlijk veranderd”, zegt Heath Thompson (foto), Senior Vice-President en General Manager of Commercial Security van Forcepoint. “Er is een nieuwe strategie voor cybersecurity nodig, want alleen focussen op dreigingen is geen optie meer.”

“Wij vinden dat bedrijven zich moeten gaan focussen op het krijgen van inzicht in gedrag en het realtime aanpassen aan risico’s”, vervolgt Thompson. Dit noemen we risicoadaptieve beveiliging. Hiermee zijn policy’s continu op unieke wijze af te stemmen op het individu in plaats van op bredere groepen gebruikers in de organisatie. Zo zijn risico’s te verlagen en kunnen mensen toch hun werk doen.”

Transformatie cybersecurity
Forcepoint transformeert cybersecurity met een nieuwe benadering met een focus op het begrijpen van menselijk gedrag en interactie met kritieke data via netwerken met verschillende vertrouwenswaarden, om zo bijvoorbeeld het misbruik van gestolen inloggegevens tegen te gaan.

Forcepoints Human Point System combineert de beste functies, waaronder Data Loss Prevention (DLP), User and Entity Behavior Analytics (UEBA), Cloud Access Security Broker (CASB), Web/Email Security en Network Security. Deze oplossingen zijn standalone te implementeren of te integreren binnen een bestaande omgeving. Bedrijven en overheidsinstanties kunnen DLP en UEBA nu samen implementeren in een risicoadaptieve beveiligingsoplossing die de context en intenties van gebruikersgedrag begrijpt en handhavingsbeleid op een dynamische manier toepast op de meest risicovolle activiteiten.

Bedrijven en overheidsinstanties kunnen op elk punt beginnen met Forcepoints nieuwe, mensgerichte functies, die later uitbreiden of implementeren als geïntegreerd slim systeem:

Inzicht in, mobiliteit en controle van gebruikers, apps en data in clouds en netwerken

  • De ingebouwde CASB-functies van Forcepoint Web Security worden uitgebreid met een nieuwe Cloud Application Control-module die blinde vlekken in security verkleint dankzij realtime integraal inzicht en controle van goedgekeurde bedrijfsapplicaties, zoals Salesforce en Office 365.
  • Om de digitale transformatiereis van klanten makkelijker te maken, zijn Forcepoint Web Security and Email Security nu beschikbaar met het eerste single-pricing-model in de branche voor alle implementatieplatformen, waaronder SaaS, hybrid en on-premises.
  • Forcepoint NGFW biedt als eerste mensgericht inzicht in gedrag op het netwerk via nieuwe gebruikersdashboards die snel inzicht opleveren in wie toegang heeft tot welke middelen. Integratie met Forcepoint Web Security Cloud maakt diepere beveiliging mogelijk via naadloze inspectie en controle van webapps en websiteverkeer door gebruikers, zonder dat intensieve verwerking van de firewall naar de cloud nodig is. Met de geïntegreerde mogelijkheden van het Human Point System is Forcepoint het eerste bedrijf dat innoveert op gebruikerscontext en waarschuwingen van het netwerk.

Risicoadaptieve beveiligingsoplossing voor overheidsinstanties

  • De risicoadaptieve beveiligingsoplossingen van Forcepoint bieden mogelijkheden voor zowel monitoring als uitvoering doordat ze Forcepoint UEBA-, DLP- en Insider Threat-producten integreren. Zo ondersteunen ze de CDM-missie met intelligente analyse en een geïndividualiseerde uitvoering van beleid.
  • Deze risicoadaptieve mogelijkheden, alsook Forcepoint Insider Threat, NGFW, Email Security- en Web Security-oplossingen zijn onderdeel van de CDM Approved Product List voor Phase Three om gevoelige netwerken en gegevens te beschermen – ongeacht vanaf waar ze worden geraadpleegd en waar ze zich ook bevinden. Hiermee voorziet Forcepoint instellingen van de end-to-end, mensgerichte securityarchitectuur die nodig is om te voldoen aan hun unieke beveiligingseisen en missiedoelen.

Lees meer over